Maitinimo kėdučių apžvalga

Štai, artėja dar vienas įdomus laikotarpis, kuris man siejasi su lyg dar vienos, nematomos bambagyslės nukirpimu. Pripažinkime, kiekvienas vaiko raidos etapas ir jo pasiekimai mus labai džiugina, bet iš dalies ir liūdina, nes suprantame, kad kuo toliau, tuo labiau mūsų vaikai tampa vis savarankiškesni. Bet šį kartą ne apie jausmus ar raidos etapus. Pakalbėkime primaitinimo neatsiejamą dalį - maitinimo kėdutes.

Aš manau, kad tai yra svarbus pirkinys. Išsirinkus netinkamą kėdutę primaitinimo procesas gali kelti daugiau streso. Yra daug kėdučių, kurios nepatogios vaikams, jas sunku prižiūrėti, trupiniai papuola į įvairius mechanizmus, juos sunku ištraukti, todėl ima daugintis maisto bakterijos, atsiranda nemalonus kvapas. Taip pat dydis yra labai svarbus, ypač šeimoms, kurios turi nedideles virtuves. Prieš renkantis kėdutę reikia apmąstyti, kaip ilgai ją naudosite, ar planuojate daugiau vaikų? Na ir žinoma saugumas. Taigi, šiandien mes pabandysime apžvelgti pačias populiariausias kėdutes ir trumpai aptarti jų pliusus bei minusus.

Po atliktų apklausų paaiškėjo, kad populiariausios kėdutės yra IKEA Antilop, Stokke Tripp Trapp ir Fisher Price Healthy Care Deluxe Booster Seat.

 

IKEA Antiloop

PRIVALUMAI

yra daug mažesnė, lengvesnė už kitas kėdutes, tačiau ji vis tiek labai tvirta, patvari ir patogi. Jos konstrukcija atrodo tokia paprasta, bet tuo pačiu ir labai funkcionali, todėl, kad joje nėra jokių tarpų ir tarpelių, kur galėtų kauptis maisto likučiai ir daugintis maisto bakterijos. Palyginus su kitais gamintojais, Ikea kėdutė yra erdvesnė, joje telpa ir šiek tiek didesni vaikai, tačiau ji nėra auganti kėdutė, kurią galėsite naudoti visą vaikystę. Jos surinkimas irgi labai paprastas, jei norite kažkur išvažiuoti ir vežtis kartu kėdutę – ją transportuoti tikrai lengva ir ji neužima daug vietos. Ir dar vienas labai didelis privalumas – kaina. Kaina yra tokia maža, kad atrodytų keista, kaip už tokią kainą gali gauti kokybišką daiktą? Tačiau tai tikrai įmanoma.

TRŪKUMAI

Kalbant apie trūkumus juos tikrai pakankamai sunku rasti, tačiau visgi galime išskirti, kad ši kėdutė turi itin plačias kojas, už kurių dažniausiai yra užkliūnama ir jei virtuvė yra maža, tai gali šiek tiek erzinti.

 

STOKKE Tripp Trapp

PRIVALUMAI

Jei ieškote aukštos kėdutes, kuri Jums tarnautų nuo pat gimimo iki 3-4 metų ši kėdutė Jums tikrai patiks. Ji auga katu su vaiku ir prisitaiko prie jo. Ši kėdutė yra minimalistinė, vaikas gali sedėti prie stalo kartu su visais šeimos nariais, tačiau taip pat galima nupirkti ir atskirą buomelį ir maitinti prie jo. Ji labai kompaktiška, skirtingai nei IKEA, neturi didelių kojų, už kurių galima būtų užkliūti. Tai yra patrauklus ir labai ilgaamžis daiktas, todėl jei galvojate apie didesnę šeimą, ši kėdutė tikrai pasitarnaus visiems. Maža to, kėdutės yra įvairių spalvų, todėl galima priderinti prie namų interjero.Taip pat šią kėdutę tikrai paprasta išvalyti, nėra jokių tarpelių, tad valymas neužtrunka ilgai.

TRŪKUMAI

Žinoma pradėkime nuo kainos. Kaina yra viena aukščiausių rinkoje. Taip pat neužtenka nusipirkti tik kėdutės. Atskirai reikia pirkti diržus, buomelius ir kitus priedus todėl galutinė kaina tikrai smarkiai išauga ir dažnu atveju siekia +- 300 eurų. Taip pat ši kėdutė yra sunkiai transportuojama, ji nesusiskleidžia ir yra sunki, todėl jei planuojate daug keliauti, vertėtų apsvarstyti kitą variantą.

Fisher Price Healthy Care Deluxe Booster Seat

PRIVALUMAI

Tai yra labai kompaktiška maitinimo kėdutė, kuri tvirtinasi prie esamos kėdes, todėl neužima daug vietos virtuvėje ir su ja labai paprasta keliauti. Puikiai tinka mažoms virtuvėms arba kelionių mėgėjams.

TRŪKUMAI

Šią kėdutę yra sunkiau valyti, trupiniai gali kauptis mechanizmuose.

 

Tikiuosi ši trumpa apžvalga padės jums apsispręsti ir susidelioti savus pliusus bei minusus! O kad primaitinimo kėlionė būtų dar sklandesnė rekomenduojame geriausius, apdovanojimus pelniusius primaitinimo marškinėlius BiBADO!
Juos įsigyti galite mūsų el. parduotuvėje www.bibado.lt